WRÓĆ
Składniki
Składniki:
1 sloiczek Kapusty Kimchi JiroSan
olej do smażenia
Składniki na ciasto:
1 szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ryżowej
1 szklanka zimnej wody
1 duże jajko
1 łyżka oleju sezamowego
1 łyżeczka cukru
1/2 kalmara posiekanego w paski
2 krewetki posiekane w kostę
sól do smaku
Do posypania:
2 łyżki posiekanej dymki (zielona część)
Dodatek:
sos sojowy (najlepiej koreański)
Sposób przygotowania:
W misce wymieszać obie mąki, następnie dodać pozostałe składniki na ciasto. Roztrzepać przy pomocy widelca lub miksera na gładkie, jednolite ciasto.
Dodać Kapustę Kimchi JiroSan, starannie wszystko wymieszać.
Kłaść porcjami na rozgrzany olej smażąc z obu stron małe, rumiane placuszki.
Podawać posypane dymką z dodatkiem sosu sojowego do polania.