KOREAŃSKIE PLACKI Z KIMCHI (KIMCHI JUN) Dodano:

WRÓĆ

Składniki

Składniki:

1 sloiczek Kapusty Kimchi JiroSan
olej do smażenia

Składniki na ciasto:
1 szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ryżowej
1 szklanka zimnej wody
1 duże jajko
1 łyżka oleju sezamowego
1 łyżeczka cukru
1/2 kalmara posiekanego w paski
2 krewetki posiekane w kostę

sól do smaku

Do posypania:
2 łyżki posiekanej dymki (zielona część)

Dodatek:
sos sojowy (najlepiej koreański)

Sposób przygotowania:

W misce wymieszać obie mąki, następnie dodać pozostałe składniki na ciasto. Roztrzepać przy pomocy widelca lub miksera na gładkie, jednolite ciasto.
Dodać Kapustę Kimchi JiroSan, starannie wszystko wymieszać.
Kłaść porcjami na rozgrzany olej smażąc z obu stron małe, rumiane placuszki.
Podawać posypane dymką z dodatkiem sosu sojowego do polania.

Kup składniki w naszym sklepie