Ulubiona zupa z kimchi

Składniki:

– 2 słoiczki Kapusty Kimchi JiroSan
– 100g karczku wieprzowego
– Azjatyckie grzybki – około 50 gram
– Poszatkowana cebula
– Pokrojone w kostkę tofu
– Jajko na każdą porcję
– „Spring onion” do przystrojenia
– Opcjonalnie: olej sezamowy.

 

Jak przygotować?

Sposób jest dość banalny. Cebule z karczkiem obsmazamy na patelni, zagotowujemy w garnku 1/2 l  wody, wrzucamy kimchi, cebulę, karczek. Po 5 minutach gotowania wrzucamy tofu oraz grzybki i gotujemy kolejne 2-3 minuty. Jeśli lubicie smak oleju sezamowego, można na końcu dodać kropelkę.

Po przelaniu do misek można wbić całe jajko i rozmieszać je w zupie – stanie się ona bardziej kremowa i sycąca.

 

Przepis pochodzi z bloga: Azjatycki Cukier.